denenarmadekocken.blogg.se

Mjuk chokladcrisp

Publicerad 2013-08-21 21:57:00 i Efterrätter, Enkelt, Low carb, Mellanmål, Rawfood,

Detta råkade hända i köket idag. Rawfoodsnacks har jag gjort förut men näst intill alltid med dadlar. Så här är något för er dadelhatare (varför finns det sådana?).
Fikonen passar perfekt till choklad och kärnor tillför ett smaskigt "crisp".
 
För ca 7 st (1-2 portioner):
4 st soltorkade fikon
ungefär 12 st mandlar
1 krm kanel
1 tsk kokosolja (mer/mindre beroende på hur torr smeten blir)
Kakao efter smak (använde ungefär en msk) + extra att rulla i
ev 1 nypa vaniljpulver
 
Kör mandlarna i matberedaren. Tillsätt fikonen och mixa en kort stund. Häll sedan i resterande ingredienser och mixa ihop. Forma smeten till bollar och rulla i kakao. Färdigt, på under 2 minuter!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia Lundmark

Jag är en 21-årig redan bitter, Sagan om Ringen-fanatisk, chokladsvag tv-spelsnaturbegåvning som nyss kom hem från en sjumånaderstripp genom Australien, Nya Zeeland och Vietnam. Jag är vegetarian sedan tolv år och varit i ett hatkärleksförhållande med mat i snart sex år, men bestämde mig för att det var dags att börja vara snäll mot mig själv. Jag älskar min gamla schäfer, choklad och "satanistisk skrikmusik". Jag avskyr klänningar, äpplepaj, religion och realityserier. Och just det, jag är född utan vänsterhand.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela