Quornfylld gratinerad aubergine
Enkelt att slänga ihop, med lite ansträngning och perfekt resultat!
Jag får spader på människor som slänger skalet på sina auberginer, då det är där all näring sitter. Utnyttja det istället för att få mer smak och lite tuggmotstånd i dina rätter.
Jag får spader på människor som slänger skalet på sina auberginer, då det är där all näring sitter. Utnyttja det istället för att få mer smak och lite tuggmotstånd i dina rätter.
För 2 portioner behöver du:
1 aubergine
1 aubergine
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 150 gram quornfärs (jag använder alltid den från Anamma eller Hälsans Kök)
Önskad mängd riven ost av eget val
Örtsalt, svartpeppar och paprikakrydda
Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i två delar horisontellt. Gröp försiktigt ut "köttet" med hjälp av en liten kniv och fingrarna (Per Morberg-style). Lägg skalen bredvid varann i en liten ugnsform och strö över lite salt. Medan du hackar aubergineköttet och löken kan du förgrädda skalen i ugnen en stund, men det behövs inte.
Fräs lök och vitlök i en stekpanna. Tillsätt aubergine och krydda med salt och peppar. Häll i quornfärsen och stek på ganska låg värme 5 minuter. Krydda med paprikakrydda, och eventuellt mer salt & peppar (brukar vara ganska generös med svartpepparn).
Fördela färsen i aubergineskalen och strö över riven ost. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Serverades idag på en bädd av färsk spenat, plommontomater och paprika. Yum!