denenarmadekocken.blogg.se

Zucchinigratäng med mozzarella

Publicerad 2013-07-08 13:59:00 i Huvudrätter,

En improviserad lunch häromdagen som blev mycket uppskattad. En typisk smakkombination av tomat, rödlök, mozzarella och basilika gjort matigt med zucchini och svamp. 
För ca 4 portioner:
1 zucchini
1 liten rödlök
½ purjolök
2-4 st färska champinjoner
250 gram körsbärstomater
2 paket mozzarella
En näve färsk basilika
Olivolja
Örtsalt och svartpeppar

Skär zucchinin diagonalt på mitten. Skiva nu en halva i taget till tunna skivor med osthyvel. Lägg i ett durkslag och strö över salt. Låt stå i en halvtimme så att vätskan dras ut. Sätt under tiden ugnen på 200 grader och olja en gratängform. Skär lök, champinjoner, tomater och mozzarellan i skivor. 
Skölj zucchinin och låt den rinna av. Gör nu lager av zucchini, lök, basilika och champinjoner. Krydda var lager med örtsalt och nymald svartpeppar. Överst strör du tomaterna och mozzarellan.
Ställ in i ugnen i ca 45 minuter. Osten ska ha fått en fin färg. Servera till grönsallad eller något betydligt mer fantasifullt än så.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia Lundmark

Jag är en 21-årig redan bitter, Sagan om Ringen-fanatisk, chokladsvag tv-spelsnaturbegåvning som nyss kom hem från en sjumånaderstripp genom Australien, Nya Zeeland och Vietnam. Jag är vegetarian sedan tolv år och varit i ett hatkärleksförhållande med mat i snart sex år, men bestämde mig för att det var dags att börja vara snäll mot mig själv. Jag älskar min gamla schäfer, choklad och "satanistisk skrikmusik". Jag avskyr klänningar, äpplepaj, religion och realityserier. Och just det, jag är född utan vänsterhand.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela