denenarmadekocken.blogg.se

Rawnies och pärongrädde

Publicerad 2013-05-30 00:47:00 i Efterrätter, Low carb, Mellanmål,

 
Dessa rawfood brownies var nästan för goda för att vara nyttiga. Päron- och cashewgrädden hände av ett sammanträffande och hallonen till var pricken över i:t. Om du inte har ambition för att göra hela köret så måste du åtminstone testa browniesarna. Enklare att göra och garanterat godare än de vanliga.
 
Rawnies
2 dl mandlar
7-8 st urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
½ tsk vaniljpulver
3 msk kakao
En nypa havssalt
Kokosflingor till garnering
Mixa mandlarna i matberedare en stund. Tillsätt resterande ingredienser (inte kokosflingorna) och mixa till en kletig smet. Tryck ut i en form och strö över kokosflingor. Ställ in i frysen en stund för att få fastare konsistens. 
 
Päron- och cashewgrädde (väldigt ungefärliga mått)
1-2 mjuka päron
ca 1½ dl cashewnötter
½ tsk vaniljpulver
Mixa cashewnötterna en stund innan du tillsätter päronen och vaniljen. Mixa till en gräddig konsistens och servera tillsammans med hallon!
 

Svalkande isglassar

Publicerad 2013-05-29 13:40:00 i Efterrätter, Enkelt,

Du behöver:
Isglassformar
Fantasi
Eventuella ingredienser
 
Igår gjorde jag två olika sorter:
Grönt te (med smak av apelsin och svartvinbär), hallon och grön kiwi.
Och grönt te, hallon och harsyra.
De båda blev väldigt friska och söta. Perfekt till (den eventuella) sommarvärmen. Man kan experimentera hur mycket som helst med ingredienserna, ex yoghurt (som dessa), saft, juice, kryddor, frukter, bär...
Och just det, de ska in i frysen också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Nutella"

Publicerad 2013-05-27 21:47:00 i Efterrätter, Low carb, Mellanmål,

Fast denna nutella innehåller inga onyttigheter (och faktiska hasselnötter).

Jag gjorde min i något fastare form, som ett smör. Mängden av ingredienserna är väldigt upp till dig, om du vill ha den sötare, rinnigare, chokladigare...

2 dl hasselnötter
1 msk kokosolja
1-2 msk kakao
1 msk honung eller agavesirap
½ tsk vaniljpulver
En nypa havssalt

Mixa nötterna i matberedare tills de blivit ett fint mjöl. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt mixa. Det tar ett tag (10-15 min) innan de naturliga oljorna i nötterna släpps ut och konsistensen blir rätt. Smaka av ordentligt och tillsätt mer av vad du tycker saknas!

Två rosa smoothies

Publicerad 2013-05-27 14:12:00 i Enkelt, Frukost, Mellanmål, Smoothies,


Jag älskar mina smoothies, trots att vissa blir rosa.
Just dessa två råkar vara både rosa och svingoda.
 
En del färsk mango
En del frysta hallon
En skvätt mjölk
 
&
 
2 dl frysta hallon
En näve färsk spenat
1 apelsin (bara skala och ta bort eventuella kärnor)
Lite vatten
 
Mixa och njut! De frysta hallonen gör dem kalla, så du slipper vänta på att de ska svalna i kylen.
 
 

Rabarberkräm - raw & guilt-free

Publicerad 2013-05-26 17:57:00 i Enkelt, Low carb, Mellanmål,


Älskar du rabarberkräm men har, som jag, ingen lust att smälla i dig decilitervis med socker? 
Här har du ett (rawfood)recept helt utan socker men fortfarande med den perfekta rabarberkrämsmaken. Satsen kan dubblas eller tripplas eller oändligas, men för att få lika mycket som på bilden till vänster behöver du:
½ dl cashewnötter (jag råkade använda saltade men det gick görbra)
2 dl skivade rabarber
3 st urkärnade dadlar (om du vill ha det ännu sötare är det bara ha i fler)
½ tsk kanel
½ tsk vaniljpulver
Vatten efter önskad konsistens
Mixa först nötterna till ett fint mjöl i matberedare. Släng sedan i resterande ingredienser och mixa till en go kräm.
 
 

Ogräs-paj

Publicerad 2013-05-25 20:15:00 i Huvudrätter,

Det finns mycket du kan hitta på för att hämnas på din värsta trädgårdsfiende, jag valde att göra en paj.
Kirskålen är ett av Sveriges vanligaste ogräs men det är inte många som vet hur mycket man faktiskt kan göra med det. Detta pajrecept är helt fantastiskt, så ut i trädgården och kombinera nytta med nöje nu.
 
Pajskal grundrecept
3 dl vetemjöl (jag improviserade dock med grahamsmjöl och fiberhusk)
150 g smör eller margarin
2-3 msk vatten
½ tsk salt
Blanda ihop alla ingredienser tills det blir en grynig massa. Tryck ut i en pajform och nagga några hål med en gaffel. Ställ gärna in i kylen ca 20 minuter. Förgrädda i 12 min på 225 grader.
 
Pajfyllning
ca 300 g kirskålsblad
3 ägg
2½ dl grädde
15 cm skivad purjolök
4-5 soltorkade tomater (eller efter smak)
Salt och peppar
2 dl riven ost (jag blandade parmesan och hushållsost. Herrgård borde funka jättebra.)
1½ matsked pinjenötter (helt valfritt)
Rensa och skölj kirskålen. Lägg bladen i kokande vatten några minuter och häll sedan i ett durkslag. Skölj igen och försök pressa ut så mycket vatten som möjligt ur bladen. Blanda nu alla ingredienser, utom osten, i en bunke. Strö hälften av osten över det förgräddade pajskalet. Häll över fyllningen och toppa med resten av osten. Sätt in i ugnen i 35-45 minuter. Om osten börjar se bränd ut är det en bra idé att täcka över med folie den sista stunden. Servera med sallad!


 

Nyttig chokladshake

Publicerad 2013-05-25 11:02:00 i Frukost, Mellanmål, Smoothies,

Du behöver:
1 banan
1 msk mandelsmör (eller jordnötssmör)
1,5 msk kakao
En nypa vaniljpulver
1,5 dl mjölk av eget val
Och om man vill, en nypa kanel. Det är både nyttigt och tar fram chokladsmaken bra.
Kör allt i mixer tills konsistensen är slät. Släng i lite isbitar och njut!

Vietnamesiskt äggkaffe

Publicerad 2013-05-23 10:42:00 i Efterrätter, Frukost,

Det låter jätteäckligt, jag vet, men alla som testat det har fått ångra sina skeptiska miner.
För en kopp behöver du:
Ungefär 1 dl relativt starkt kaffe
1 äggula
2 tsk söt kondenserad mjölk
Brygg kaffet. Vispa ihop äggulan med den kondenserade mjölken tills den blir tjock och fluffig (äggulan ska kunna flyta ovanpå kafffet). Om du inte är lika envis som mig avråder jag dig från att göra det för hand...
Häll upp kaffet i ett kaffeglas, vänd över äggulan och servera.
Till och med jag, som inte tål koffein, har svårt att hålla mig borta från den här.

Quorn- och kesolasagne

Publicerad 2013-05-20 22:33:00 i Huvudrätter,

Jag har fått många komplimanger för den här lasagnen. Den är även en klar personlig favorit. Så antingen får du komma hem till mig eller testa att göra den själv.
 
Du behöver:
150 gram quornfärs
1,5 gula lökar
1 vitlöksklyfta
½ tub tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 ½ msk grönsaksbuljong
1,5 dl vatten (beroende på såsens tjocklek)
2 msk paprikapulver
1½ msk torkad oregano
Salt (gärna örtsalt) och peppar

6 st lasagneplattor (helst spenat)
500 gram keso
ca 75 g riven ost (tycker hushållsost funkar grymt bra)
 
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och fräs i panna. Blanda i quorn, tomatpuré och kryddor. Blanda och fräs lite ytterligare. Häll på krossade tomater, buljongen och en skvätt vatten. Låt puttra ca 15 minuter. Häll på lite mer av vattnet om såsen skulle bli för tjock eller torr. Smaka av såsen så du tycker det är nog salt och peppar.
Smörj en form och täck botten med 1/3 av såsen och 1/3 av keson ovanpå det. Täck med lasagneplattor. Upprepa. Översta lagret färs och keso täcks med ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera tillsammans med sallad!

Lite kort om chiafrön

Publicerad 2013-05-19 20:57:00 i

Chiafrön är rika på protein, omega-3 fettsyror, antioxidanter och kostfiber. De bildar en gel runt sig själva då de kommer i kontakt med vätska vilket gör att de:
1. får dig att känna dig mätt längre (testa att strö lite på frukostfilen)
2. binder väldigt bra och funkar utmärkt att använda i matlagning och bakning som äggsubstitut!
Chiafrö-gel. 1 msk chiafrön + 3 msk vatten funkar som 1 ägg.
 
Du hittar chiafrön i de flesta hälsokostaffärer!
 

OO

Publicerad 2013-05-19 16:51:00 i Enkelt, Frukost, Mellanmål,

Overnight oats eller "övernattsgröt" är en frukost du gör med minimal ansträngning kvällen innan och är redo att ätas dagen efter. Grunden är havregryn som får ligga och gotta sig i vätska (t ex mjölk av eget val eller yoghurt) gärna tillsammans med chiafrön och slutligen frukt/bär/kryddor som smak.
Jag är fortfarande noob men dessa har jag lyckats slänga ihop med framgång:

Banan- och chokladgröt med kanel

Du behöver:
1 dl havregryn
1 dl mjölk (vanlig, vegansk, extra fet, vadduvill)
1 mogen banan
1 tsk chiafrön
1 msk kakaopulver
½ msk honung (valfritt)
1-2 kryddmått kanel
Ett kryddmått vaniljpulver (inte vaniljsocker!!)
Rör ihop alla torra ingredienser, mosa bananen och tillsätt sist vätskan. Rör om och ställ in i kylen med lock.

Morotskaka och yoghurt

Du behöver:
1 dl havregryn
1 dl yoghurt (jag föredrar nog en naturell mild yoghurt då jag inte tycker om när det är för syrligt. Mjölk funkar säkert jättebra också.)
1 tsk chiafrön
1 liten (eller en halv vanlig) morot
½ tsk kanel
Lite mer än ett kryddmått mald kardemumma
Ett kryddmått mald ingefära
En nypa vaniljpulver
1 msk honung
Riven kokos till garnering
Rör ihop, strö över lite kokos, på med lock och in i kylen över natten.
 

Eget mandelsmör

Publicerad 2013-05-18 18:58:20 i Enkelt, Low carb, Mellanmål,

Allt du behöver är en matberedare, mandlar, en nypa havssaltoch 10 minuter över. Inga tillsatser, inget socker och ingen olja, bara jättegott och nyttigt!
Först kommer mandlarna att hackas för att sedan bli till ett mjöl. Men om du fortsätter (ska inte behövas mer än 10 min) så kommer mandlarnas naturliga oljor ut och de blir till ett smör!

Squashspaghetti

Publicerad 2013-05-16 19:31:00 i Huvudrätter, Low carb,

Du behöver:

Två stycken räcker bra till tre personer (eller två hungriga).
Skala av långa tunna remsor, till att du når kärnhuset. Behåll skalet för lite mer färg och tuggmotstånd.
(Kärnhusen kan du tärna, strö över med lite salt och spara i kylskåpet till någon annan gång. Jättegott att steka i smör med lite peppar!)
Finhacka en eller två vitlöksklyftor och bryn i smör. Tillsätt din squash och stek några minuter tills den blir mjuk.
Servera gärna till stuvad spenat och riven ost av lite starkare sort (t ex cheddar, grevé eller herrgård).

Vegoburgaren #1 och sötpotatisfries

Publicerad 2013-05-15 19:51:00 i Huvudrätter,

Detta var den absolut godaste vegetariska hamburgaren jag ätit. Och jag är godhjärtad nog att dela med mig av receptet. Fetaosten går perfekt ihop med sötpotatisfries, vars recept du finner längst ner.

Quornburgare med fetaost (4-6 st)
300 g quornfärs
3 ägg
4 msk maizena eller potatismjöl
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
½ - 1 röd chilifrukt
1½ tsk torkad oregano
200 g fetaost
1 tsk sojasås
Salt och peppar
(Ströbröd om du upplever att burgarna inte kommer hålla ihop)

Finhacka vitlök och lök och stek i olivolja. Tillsätt quornfärsen och stek tills den är ganska torr. Låt svalna.
Finhacka chili och blanda ned med resterande ingredienser i en bunke. Smula i fetaost.
Forma till biffar och stek i generöst med rapsolja på hög värme ett par minuter på båda sidorna.
Eftergrädda i ugnen i 15 min på ca 200 grader.
Sötpotatisfries
Önskad mängd sötpotatis (2 st räckte gott och väl till min familj på fyra. Då var det dock väldigt stora potatisar så använd huvudet.)
Olivolja
Flingsalt
Peppar

Dela sötpotatisen på mitten, en gång lodrätt och en gång vågrätt. Skär till lika stora stavar (vilket jag misslyckades med fullständigt). Lägg dem i en bunke och kasta runt med olivolja, salt och peppar.
Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Det är viktigt att de ligger glest (och absolut inte ovanpå varandra) så de inte ångar på varandra, vi vill ha dom krispiga!
Sätt in i ugnen på ca 230 grader. Ta ut efter 15 minuter och vänd på dem, sätt in igen i 10 min.
Håll ett öga på dem, om du gjort dem smalare än mina så kan de behöva kortare tid i ugnen!
 
Till dessa serverade jag en sås på yoghurtbas kryddad med örtsalt, sambal oelek och sweet chili-sås.
 

Satans god pastasallad

Publicerad 2013-05-15 19:02:00 i Huvudrätter,


Pastasallader ska inte ha några exakta mått. Laga efter hur mycket mat du vill ha och ha i extra av det du tycker om. Här är ett förslag på ingredienser till en satans god pastasallad:

Pasta penne (gillar de i olika färger)
Körsbärstomater
Färsk spenat
Soltorkade tomater
Grön pesto
Cashewnötter

Chokladmandlar med kanel

Publicerad 2013-05-15 17:38:42 i Efterrätter, Enkelt, Low carb, Mellanmål,

Du behöver:

Pudra en tallrik med kanel. Smält chokladen och doppa/rulla mandlarna.
Flytta över dem till tallriken med kanel (jag brukar använda en tång).

Strö nu över ytterligare lite kanel. Ställ in i kylen så chokladen stelnar. Lossa sedan försiktigt (eller med våld) och voila!
Tips: om du är sparsam (eller är uppfostrad av en smålänning som jag) så kan du samla ihop kanelen som blev över och hälla tillbaka i burken.
 

Morotssoppa

Publicerad 2013-05-15 10:12:04 i Enkelt, Huvudrätter,

Min nya favoritsoppa.
För 4 portioner behöver du:
6 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong
2 msk yoghurt (ex turkisk) eller créme fraiche
Riven muskot, salt och peppar
Yoghurt till servering
 
Tärna morötterna och hacka löken. Häll i en tillräckligt stor gryta och fräs i smör. 
Pressa i vitlöksklyftan och red med mjölet.
Tillsätt buljongen och låt soppan småkoka i 15 minuter.
Ta grytan från plattan och tillsätt yoghurten.
Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med kryddorna.
Servera med en klick yoghurt och gärna nybakt bröd.
Recept på mitt goda bröd finns här.

Mitt bröd

Publicerad 2013-05-15 10:10:00 i Bakning, Frukost, Mellanmål,

Ett enkelt ciabatta-liknande bröd med fullkorn.
Nybakt bröd är svårslaget. Detta brödet passar bra som matbröd eller som syltmacka. Plus att du slipper vänta på dubbla jäsningar!
 
Du behöver:
5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk (inte för kall!)
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
ca 6,5 dl vetemjöl
6 dl fullkornsmjöl 
+ mjöl till utbakning
 
Lös jästen i vattnet, tillsätt mjölk, honung, salt och slutligen mjölet. Arbeta snabbt ihop degen.
Strö över någon msk mjöl och låt jäsa under duk i 1-1½ timme.
Sätt ugnen på 240 grader.
Strö ut ungefär ½ dl mjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Knåda inte!
Strö över lite mjöl och platta till degen något. Dela upp degen i jämnstora portionsbitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Brödet behöver inte jäsa igen. 
Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter. 
Låt svalna utan handduk så brödskorpan blir frasig.

Passar perfekt med grönsaker och hummus. Eller till soppa. Eller till allt.
 
 

Snabbpizza

Publicerad 2013-05-14 22:12:00 i Enkelt, Huvudrätter,


Om helvetet fanns skulle det vara en plats där du blev tvungen att duscha iskallt, gå på golv täckta av lego och försöka baka pizzabottnar hela dagarna. Skit i kladdiga pizzadegar och testa detta (psykiskt och fysiskt) hälsosammare alternativet istället.

För en portion behöver du:
1 tortilla- eller lebanesiskt bröd
Tomatsås (se recept nedan)
Ca 2 dl riven cheddarost
Torkad oregano
Topping av eget val, t ex lättkokt lättsaltad broccoli eller spenat och några tomatskivor (100 g fryst bladspenat upptinad och tömd på vatten genom lätt stekning i torr panna).
 
Bred ut tomatsås på bröden, lämna en liten kant om du vill ha det. Fördela din topping över pizzan
och strö över osten. Grädda i ugnen några få minuter på ugnens högsta värme (som de gör i Italien!).
Strö över oregano och servera!
 
Tomatsås (4 portioner)
400 g krossade tomater
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Ev lite basilika och en nypa socker om såsen skulle smaka för "tomatigt".
 
Häll tomaterna i en kastrull och koka upp försiktigt. Pressa (eller tillsätt finhackad) vitlök och krydda. Låt puttra 5-10 minuter. Smaka av noga tills den känns helt rätt.
 

Spaghetti och köttfärssås fast inte alls

Publicerad 2013-05-14 21:36:00 i Huvudrätter, Low carb,

Krämig quornfärs:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g quornfärs
300 g krossade tomater
1,5 msk tomatpuré
Matlagningsgrädde/créme fraiche (vegangrädden funkar utmärkt) och/eller turkisk yoghurt efter smak, rekommenderar 1-2 dl.

Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör eller olja. Blanda i quornfärsen och låt den bli genomstekt.
Tillsätt krossade tomater (och en skvätt vatten om det ser för torrt ut).
Låt koka någon minut och tillsätt sedan grädde/yoghurt/vadfanduvill.
Låt puttra ca 5 minuter och smaka av med kryddor.

Vitkålsspaghetti:
Skär önskad mängd vitkål i långa strimlor. Stek i smör på låg värme.
Krydda med salt (gärna örtsalt) och lite peppar, tillsätt 1-2 msk vatten.
Lägg på ett lock och låt eftersteka i ca 10 minuter. De ska inte vara helt mjuka!
 
 
Jag gillar att servera detta med keso. 
Rätten har gått hem hos både köttätare och pastaälskare!
 


Gröningen

Publicerad 2013-05-14 21:12:00 i Frukost, Mellanmål, Smoothies,

Min favoritsmoothie!

Du behöver:

Färsk spenat, en slice nätmelon, ett grönt äpple, saften från en halv lime och eventuellt en skvätt mjölk, lite yoghurt eller vatten.
Blanda i mixer eller med stavmixer (lite mer tålamod krävs dock då, det är första gången jag svurit åt ett äpple).
Bör avnjutas riktigt kall!

Mina energibars

Publicerad 2013-05-14 20:49:00 i Efterrätter, Mellanmål,

Vem kunde ana att den största köttätande gottegrisen, min egen bror, skulle be mig om recept. Jag lovade att lägga upp detta receptet på mina energibars, trots att sanningen är att jag inte har några bestämda mått på det. Måtten kommer alltså vara ungefärliga, så lita på magkänslan mer än på mig.
 
Du behöver:
10 färska dadlar
1 dl havregryn
2-3 msk riven kokos (2 msk i kakan och 1 msk till att bröda formen)
1,5 tsk kakao
1 msk chiafrön blötlagt i 3 msk vatten (funkar säkert med ett ägg, eller inget alls om du mosar runt dadlarna tillräckligt mycket)
5-6 rutor 70% choklad (fear not, man kan inte ta för mycket choklad)
Hackade nötter av eget val, brukar ta mandlar
 
Alla ingredienser ska blandas i en bunke. Kärna ur dadlarna och dela dem i mindre bitar.
Lägg chiafrön i blöt i enskild behållare och låt dem ligga några minuter. 
Tillsätt undert tiden havregryn, kokos och kakao. Häll i chiafrögojset och blanda väl (för en len konsistens mixa i matberedare). Tillsätt nötterna.
Nu finns det två alternativ till vad du kan göra med chokladen:
Du kan antingen hacka den och hälla direkt i blandningen. Eller så kan du vänta och smälta den och bre över kakan då den är klar. 
Smöra en liten form och bröda med kokos. Häll i blandningen och sätt in i ugnen på 175-200 grader i ca 10-15 minuter.
Om man föredrar det (dvs är lat) så kan man hoppa över tillagningen.
Låt kakan svalna, ställ in i kylen en stund så chokladen stelnar och dela sedan med kniv!

 Dubbla (eller trippla?) satsen om du vill fylla en större form

 

Bananglasspinnar

Publicerad 2013-05-14 20:03:00 i Efterrätter, Enkelt, Mellanmål,

Du behöver:



Skala bananen och dela den i bitar som passar dina glasspinnar. 
Smält chokladen. Rosta kokos i en torr stekpanna, OM DU VILL. Vanlig kokos funkar lika bra.
Doppa bananbitarna i önskad mängd choklad (asmycket) och strö kokos över dem.
Lägg på tallrik och sätt in i frysen.

De är klara att ätas inom en timme. Om de stått i frysen länge är det bra att låta dem tina några minuter innan du försöker sätta tänderna i dem. Bananen smakar väldigt likt glass när den är fryst, minus det dåliga samvetet.

Smoothiemania

Publicerad 2013-05-14 16:31:08 i Enkelt, Frukost, Mellanmål, Smoothies,

 
Jag gillar att ha ett lager av olika smoothies i kylen och att testa nya smaker och färger varje gång. 

Ljusgrön: Spenat, passionsfrukt, lime, banan och kvarg.
Grön: Klementin, mjukt päron, spenat och kvarg.
Rosa: Blåbär, hallon, banan, krossade linfrön och kvarg.

Jag använder kvarg (istället för mjölk eller vanlig yoghurt) då det innehåller mycket protein.
Ett annat tips för att få i extra protein är rått ägg. Testa banan, hallon och ett ägg. Man känner inte smaken av ägget alls.

Yoghurtpinnar

Publicerad 2013-05-14 12:41:41 i Efterrätter, Enkelt, Mellanmål,

 

Ingenting bra kommer från 80-talet, förutom möjligtvis dessa gamla isglassformarna.
Yoghurt, frysta bär
(blåbär och hallon) och lite honung. 
Det tar ett par timmar för dem att frysa!
 
 

Kokospangkisar

Publicerad 2013-05-14 12:29:00 i Frukost, Low carb, Mellanmål,

Kolhydratsnåla plättar på kokosmjöl.
 


Du behöver:
2 ägg (eller 2 msk chiafrön + 6 msk vatten för veganer)
1,5 dl mjölk (kan bytas ut mot grädde för lchf:are och mandelmjölk för veganer)
0,5 dl kokosmjöl 
1 tsk fiberhusk
0,5 tsk bakpulver
och en nypa salt

Grädda i smör på inte för hög värme. Servera gärna tillsammans med banavochocopuddingen och frukt/bär av eget val.
Eftersom det är kokosmjöl i ska plättarna smaka lite "torrare" än vanliga pannkakor. Mig störde det i alla fall inte, då får man ju anledning att bre på mer topping.
 
 

Banavochoco

Publicerad 2013-05-14 11:36:00 i Efterrätter, Enkelt, Mellanmål,

En svingod görnyttig chokladpudding innehållande endast

1 mogen banan
1 mogen avokado
2-3 msk kakao
En klick (ja, det är ett mått) honung
 
Släng allt i en bytta och gå lös med stavmixern.
Rekommenderas att äta färsk, efter ett tag i kylen kan banansmaken ta över lite för mycket.

 

Om

Min profilbild

Felicia Lundmark

Jag är en 21-årig redan bitter, Sagan om Ringen-fanatisk, chokladsvag tv-spelsnaturbegåvning som nyss kom hem från en sjumånaderstripp genom Australien, Nya Zeeland och Vietnam. Jag är vegetarian sedan tolv år och varit i ett hatkärleksförhållande med mat i snart sex år, men bestämde mig för att det var dags att börja vara snäll mot mig själv. Jag älskar min gamla schäfer, choklad och "satanistisk skrikmusik". Jag avskyr klänningar, äpplepaj, religion och realityserier. Och just det, jag är född utan vänsterhand.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela