Morotssoppa
Min nya favoritsoppa.
För 4 portioner behöver du:
För 4 portioner behöver du:
6 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong
2 msk yoghurt (ex turkisk) eller créme fraiche
Riven muskot, salt och peppar
Yoghurt till servering
Riven muskot, salt och peppar
Yoghurt till servering
Tärna morötterna och hacka löken. Häll i en tillräckligt stor gryta och fräs i smör.
Pressa i vitlöksklyftan och red med mjölet.
Tillsätt buljongen och låt soppan småkoka i 15 minuter.
Ta grytan från plattan och tillsätt yoghurten.
Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med kryddorna.
Servera med en klick yoghurt och gärna nybakt bröd.
Pressa i vitlöksklyftan och red med mjölet.
Tillsätt buljongen och låt soppan småkoka i 15 minuter.
Ta grytan från plattan och tillsätt yoghurten.
Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med kryddorna.
Servera med en klick yoghurt och gärna nybakt bröd.
Recept på mitt goda bröd finns här.