Banankaka (enligt alla regler)
Utan socker och med lite kolhydrater är detta en kaka de flesta kan avnjuta med gott samvete.
Jag tyckte om denna kakan just för att den inte är så söt, men om du vill kan du öka på sötningen något. Servera som den är eller med en klick jordnötssmör!
Du behöver:
2 bananer
3 ägg
1 dl kvarg/kesella
1 msk agavesirap (eller 2 msk honung)
½ dl vatten
1 ½ dl kokosmjöl (går att byta ut ½ dl till mandelmjöl så blir kakan saftigare)
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 ägg
1 dl kvarg/kesella
1 msk agavesirap (eller 2 msk honung)
½ dl vatten
1 ½ dl kokosmjöl (går att byta ut ½ dl till mandelmjöl så blir kakan saftigare)
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
ca ½ tsk kanel
ca ½ tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Använd stavmixer för att mosa bananerna. Tillsätt ägg, kvarg, agave/honung och vatten och mixa slätt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen bunke och blanda sedan ned i smeten. Smöra och bröa en brödform (jag använde kokosolja som smör och riven kokos som ströbröd). Häll i smeten och grädda i ugnen i ca 45 minuter.