Färgglad halloumi"burgare"
Ett salladsblad, en klick tsatziki, zucchini, halloumi, tomat, rödlök och färsk basilika.
Ett skitbra sommarrecept för dig som inte vill göra grillkvällen till en gravplats (eller äta bröd för den delen). Salladsbladen fungerar som substitut för bröd, så det går bra att använda det om du vill ha rätten matigare.
Tsatziki:
10 cm gurka
10 cm gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
½ tsk salt (eller lite mer om du använder örtsalt)
Svartpeppar efter smak
Svartpeppar efter smak
För 4 portioner:
2 paket halloumiost
1 rödlök
2 tomater
1 zucchini
Blad av isbergssallad
Färsk basilika
Färsk basilika
Olivolja
Salt och peppar
Skiva tomater och rödlök, lägg vid sidan till senare. Skiva zucchinin (gärna diagonalt så de blir lite större) och halloumiosten i centimeterstora skivor.
För grillen: Pensla zucchini och halloumi med olivolja och grilla några minuter på vardera sida.
Annars: Stek zucchini och halloumi i olivolja.
Krydda zucchinin med lite salt och peppar.
Servera på fina salladsblad med tomat och rödlök. Glöm inte basilikan!
Annars: Stek zucchini och halloumi i olivolja.
Krydda zucchinin med lite salt och peppar.
Servera på fina salladsblad med tomat och rödlök. Glöm inte basilikan!