Quorn- och kesolasagne
Jag har fått många komplimanger för den här lasagnen. Den är även en klar personlig favorit. Så antingen får du komma hem till mig eller testa att göra den själv.
Du behöver:
150 gram quornfärs
1,5 gula lökar
1 vitlöksklyfta
½ tub tomatpuré
150 gram quornfärs
1,5 gula lökar
1 vitlöksklyfta
½ tub tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 ½ msk grönsaksbuljong
1,5 dl vatten (beroende på såsens tjocklek)
2 msk paprikapulver
1½ msk torkad oregano
Salt (gärna örtsalt) och peppar
1 ½ msk grönsaksbuljong
1,5 dl vatten (beroende på såsens tjocklek)
2 msk paprikapulver
1½ msk torkad oregano
Salt (gärna örtsalt) och peppar
6 st lasagneplattor (helst spenat)
500 gram keso
ca 75 g riven ost (tycker hushållsost funkar grymt bra)
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och fräs i panna. Blanda i quorn, tomatpuré och kryddor. Blanda och fräs lite ytterligare. Häll på krossade tomater, buljongen och en skvätt vatten. Låt puttra ca 15 minuter. Häll på lite mer av vattnet om såsen skulle bli för tjock eller torr. Smaka av såsen så du tycker det är nog salt och peppar.
Smörj en form och täck botten med 1/3 av såsen och 1/3 av keson ovanpå det. Täck med lasagneplattor. Upprepa. Översta lagret färs och keso täcks med ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera tillsammans med sallad!
Smörj en form och täck botten med 1/3 av såsen och 1/3 av keson ovanpå det. Täck med lasagneplattor. Upprepa. Översta lagret färs och keso täcks med ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera tillsammans med sallad!