Snabbpizza
Om helvetet fanns skulle det vara en plats där du blev tvungen att duscha iskallt, gå på golv täckta av lego och försöka baka pizzabottnar hela dagarna. Skit i kladdiga pizzadegar och testa detta (psykiskt och fysiskt) hälsosammare alternativet istället.
För en portion behöver du:
1 tortilla- eller lebanesiskt bröd
Tomatsås (se recept nedan)
Ca 2 dl riven cheddarost
Torkad oregano
Topping av eget val, t ex lättkokt lättsaltad broccoli eller spenat och några tomatskivor (100 g fryst bladspenat upptinad och tömd på vatten genom lätt stekning i torr panna).
1 tortilla- eller lebanesiskt bröd
Tomatsås (se recept nedan)
Ca 2 dl riven cheddarost
Torkad oregano
Topping av eget val, t ex lättkokt lättsaltad broccoli eller spenat och några tomatskivor (100 g fryst bladspenat upptinad och tömd på vatten genom lätt stekning i torr panna).
Bred ut tomatsås på bröden, lämna en liten kant om du vill ha det. Fördela din topping över pizzan
och strö över osten. Grädda i ugnen några få minuter på ugnens högsta värme (som de gör i Italien!).
Strö över oregano och servera!
och strö över osten. Grädda i ugnen några få minuter på ugnens högsta värme (som de gör i Italien!).
Strö över oregano och servera!
Tomatsås (4 portioner)
400 g krossade tomater
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Ev lite basilika och en nypa socker om såsen skulle smaka för "tomatigt".
400 g krossade tomater
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Ev lite basilika och en nypa socker om såsen skulle smaka för "tomatigt".
Häll tomaterna i en kastrull och koka upp försiktigt. Pressa (eller tillsätt finhackad) vitlök och krydda. Låt puttra 5-10 minuter. Smaka av noga tills den känns helt rätt.