Quinoagratäng med tacosmak

Du behöver:
2 dl okokt (röd) quinoa
1 zucchini
2 ägg
2 dl keso
½-1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tacokrydda
1 msk sambal oelek (eller annan stark sås)
2 dl riven ost (själv blandade jag hushållsost med parmesan)
1 tärnad avokado
1 tärnad tomat (eller 6 st små)
½ dl tärnad paprika
½ dl tärnad paprika
Kryddning efter smak: salt, peppar, paprikapulver, oregano, basilika, cayenne och lite timjan.
Sätt ugnen på 200 grader. Koka quinoan. Riv zucchinin och lägg hälften i matberedaren. Tillsätt ägg, keso, hackad lök, vitlök, tacokrydda och sambal oelek i matberedaren. Mixa tills slätt och häll i en bunke. Tillsätt nu resterande av den rivna zucchinin, 1 dl ost, avokado, tomat och paprika i bunken. Rör om. Krydda. Tillsätt quinoan och rör om försiktigt. Komplettera eventuellt med mer kryddning, det ska gärna vara lite spicy.
Häll smeten i en gratängform, oljad med lite olivolja, och sätt in i ugnen. Efter 30 minuter lägger du på resten av osten och sätter in i ytterligare 30 minuter.
Servera med sallad, keso och gärna en sås (förslagsvis en kryddig yoghurtsås).
