denenarmadekocken.blogg.se

Amazeballs

Publicerad 2013-06-20 15:02:00 i Efterrätter, Enkelt, Low carb, Mellanmål, Rawfood,

Tre typer av rawfoodbollar. Proteinrika, nyttiga och jäääättegoda.
Hitta din favorit eller kom på en egen mästerblandning (men dela med dig i så fall)!
Mina favoriter (vänster på bild):
25 g cashews
25 g mandel
2-3 dadlar
1 msk kakao
1½ msk gojibär
1 msk kokosolja
En nypa vaniljpulver
En nypa kardemumma 
Ungefär 1 tsk kanel (och ytterligare att rulla i)
Kör allt i matberedare (kan vara bra att köra nötterna en kort stund först) och rulla till bollar. Rulla i kanel. Förvara i kylen.
 
Kokosbollar (mitten):
1 msk solrosfrön
30 g cashews
20 g valnötter
1 msk gojibär
2-3 dadlar
1 msk kakao
1 msk kokosolja
Riven kokos att rulla i
Mixa. Rulla. Kokos. Kylen eller munnen.
 
Nougatchokladbollar (höger):
1½-2 dl hasselnötter
1-2 msk kakao
2 msk hasselnötsmör (kan bytas ut mot kokosolja. Eller nutella?)
2 msk gojibär
2 tsk agavesirap
2 dadlar
En nypa havssalt

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia Lundmark

Jag är en 21-årig redan bitter, Sagan om Ringen-fanatisk, chokladsvag tv-spelsnaturbegåvning som nyss kom hem från en sjumånaderstripp genom Australien, Nya Zeeland och Vietnam. Jag är vegetarian sedan tolv år och varit i ett hatkärleksförhållande med mat i snart sex år, men bestämde mig för att det var dags att börja vara snäll mot mig själv. Jag älskar min gamla schäfer, choklad och "satanistisk skrikmusik". Jag avskyr klänningar, äpplepaj, religion och realityserier. Och just det, jag är född utan vänsterhand.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela