Rågod curry
Raw vegansk low-carb jättefräsch "nudel"curry. Jag gick från att ogilla curry till att ha en ny favoriträtt. Jag är frälst.
För ungefär 3 portioner:
1/4 vitkålshuvud
1-2 morötter
Ett par nypor salt
Skär vitkålen i tunna remsor. Gör detsamma med morötterna, detta är enklast med en potatisskalare. Lägg allt i en skål och strö över salt. Vänd runt det några gånger så saltet fördelas.
1/4 vitkålshuvud
1-2 morötter
Ett par nypor salt
Skär vitkålen i tunna remsor. Gör detsamma med morötterna, detta är enklast med en potatisskalare. Lägg allt i en skål och strö över salt. Vänd runt det några gånger så saltet fördelas.
½ mogen avokado
6 st halva soltorkade tomater (blötlagda i varmt vatten några minuter)
3-4 msk vatten (gärna det från de soltorkade tomaterna)
En liten näve valnötter
6 st halva soltorkade tomater (blötlagda i varmt vatten några minuter)
3-4 msk vatten (gärna det från de soltorkade tomaterna)
En liten näve valnötter
Kryddor. Jag använde dessa (gurkmejan och cayennepepparn bör användas lite mer blygsamt):

Hacka de soltorkade tomaterna och valnötterna grovt. Blanda samman mandelost, avokado och vatten till en någorlunda jämn smet. Blanda i tomater, nötter och smaka av med kryddor. Var ganska generös med curryn och paprikakryddan. Apelsinpeppar är perfekt för en fräsch stark smak men går att bytas ut mot malen svartpeppar och några kläm på en lime (eller kanske lite ingefära?).
Häll smeten över "nudlarna" och rör om noggrant.

Servera med tomat och toppa med exempelvis thaibasilika!
