Raw peanut butter cups
Lite kladdande och ganska mycket pillande, men mycket gott.
Du behöver:
Till "koppen"
ca 30 knäckformar
1 3/4 dl valnötter
4 st dadlar
ca 30 knäckformar
1 3/4 dl valnötter
4 st dadlar
2 msk kakao
Ett kryddmått vaniljpulver
En liten nypa salt
En liten nypa salt
1 tsk vatten
Till fyllningen
Ekologiskt jordnötssmör (snälla inte Skippy eller någon sån skit)
Ekologiskt jordnötssmör (snälla inte Skippy eller någon sån skit)
Till toppen:
½ dl smält kokosnötsolja
½ dl smält kokosnötsolja
½ dl kakao
1½-2 msk agavesirap (eller annan sötning)
Mixa valnötterna i matberedaren tills de blivit ett fint mjöl. Tillsätt dadlar och mixa till en kladdig smet. Häll på resterande ingredienser till kopparna och mixa litegrann. Tryck ut smeten i knäckformarna så att det blir väggar och en hålighet till jordnötssmöret. Klicka i lite jordnötssmör i varje kopp. Det kan bli kladdigt...
Vispa nu ihop alla ingredienser till toppingen. Portionera ut chokladsåsen över jordnötssmörskopparna med hjälp av en tesked. Ställ in i frysen tills chokladen stelnat. Varsågod!
Vispa nu ihop alla ingredienser till toppingen. Portionera ut chokladsåsen över jordnötssmörskopparna med hjälp av en tesked. Ställ in i frysen tills chokladen stelnat. Varsågod!
(Om det blir någon chokladsås över kan du hälla den i t ex iskubsformer och ställa i frysen en stund så blir det en god både raw och vegansk mörk choklad!)