Rawnies och pärongrädde

Dessa rawfood brownies var nästan för goda för att vara nyttiga. Päron- och cashewgrädden hände av ett sammanträffande och hallonen till var pricken över i:t. Om du inte har ambition för att göra hela köret så måste du åtminstone testa browniesarna. Enklare att göra och garanterat godare än de vanliga.
Rawnies
2 dl mandlar
2 dl mandlar
7-8 st urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
2 msk kokosolja
½ tsk vaniljpulver
3 msk kakao
En nypa havssalt
Kokosflingor till garnering
3 msk kakao
En nypa havssalt
Kokosflingor till garnering
Mixa mandlarna i matberedare en stund. Tillsätt resterande ingredienser (inte kokosflingorna) och mixa till en kletig smet. Tryck ut i en form och strö över kokosflingor. Ställ in i frysen en stund för att få fastare konsistens.
Päron- och cashewgrädde (väldigt ungefärliga mått)
1-2 mjuka päron
1-2 mjuka päron
ca 1½ dl cashewnötter
½ tsk vaniljpulver
Mixa cashewnötterna en stund innan du tillsätter päronen och vaniljen. Mixa till en gräddig konsistens och servera tillsammans med hallon!
Mixa cashewnötterna en stund innan du tillsätter päronen och vaniljen. Mixa till en gräddig konsistens och servera tillsammans med hallon!