Spaghetti och köttfärssås fast inte alls
Krämig quornfärs:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g quornfärs
300 g krossade tomater
300 g quornfärs
300 g krossade tomater
1,5 msk tomatpuré
Matlagningsgrädde/créme fraiche (vegangrädden funkar utmärkt) och/eller turkisk yoghurt efter smak, rekommenderar 1-2 dl.
Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör eller olja. Blanda i quornfärsen och låt den bli genomstekt.
Tillsätt krossade tomater (och en skvätt vatten om det ser för torrt ut).
Låt koka någon minut och tillsätt sedan grädde/yoghurt/vadfanduvill.
Låt puttra ca 5 minuter och smaka av med kryddor.
Vitkålsspaghetti:
Skär önskad mängd vitkål i långa strimlor. Stek i smör på låg värme.
Krydda med salt (gärna örtsalt) och lite peppar, tillsätt 1-2 msk vatten.
Lägg på ett lock och låt eftersteka i ca 10 minuter. De ska inte vara helt mjuka!
Matlagningsgrädde/créme fraiche (vegangrädden funkar utmärkt) och/eller turkisk yoghurt efter smak, rekommenderar 1-2 dl.
Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör eller olja. Blanda i quornfärsen och låt den bli genomstekt.
Tillsätt krossade tomater (och en skvätt vatten om det ser för torrt ut).
Låt koka någon minut och tillsätt sedan grädde/yoghurt/vadfanduvill.
Låt puttra ca 5 minuter och smaka av med kryddor.
Vitkålsspaghetti:
Skär önskad mängd vitkål i långa strimlor. Stek i smör på låg värme.
Krydda med salt (gärna örtsalt) och lite peppar, tillsätt 1-2 msk vatten.
Lägg på ett lock och låt eftersteka i ca 10 minuter. De ska inte vara helt mjuka!
Jag gillar att servera detta med keso.
Rätten har gått hem hos både köttätare och pastaälskare!
Rätten har gått hem hos både köttätare och pastaälskare!