denenarmadekocken.blogg.se

Spaghetti och köttfärssås fast inte alls

Publicerad 2013-05-14 21:36:00 i Huvudrätter, Low carb,

Krämig quornfärs:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g quornfärs
300 g krossade tomater
1,5 msk tomatpuré
Matlagningsgrädde/créme fraiche (vegangrädden funkar utmärkt) och/eller turkisk yoghurt efter smak, rekommenderar 1-2 dl.

Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör eller olja. Blanda i quornfärsen och låt den bli genomstekt.
Tillsätt krossade tomater (och en skvätt vatten om det ser för torrt ut).
Låt koka någon minut och tillsätt sedan grädde/yoghurt/vadfanduvill.
Låt puttra ca 5 minuter och smaka av med kryddor.

Vitkålsspaghetti:
Skär önskad mängd vitkål i långa strimlor. Stek i smör på låg värme.
Krydda med salt (gärna örtsalt) och lite peppar, tillsätt 1-2 msk vatten.
Lägg på ett lock och låt eftersteka i ca 10 minuter. De ska inte vara helt mjuka!
 
 
Jag gillar att servera detta med keso. 
Rätten har gått hem hos både köttätare och pastaälskare!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicia Lundmark

Jag är en 21-årig redan bitter, Sagan om Ringen-fanatisk, chokladsvag tv-spelsnaturbegåvning som nyss kom hem från en sjumånaderstripp genom Australien, Nya Zeeland och Vietnam. Jag är vegetarian sedan tolv år och varit i ett hatkärleksförhållande med mat i snart sex år, men bestämde mig för att det var dags att börja vara snäll mot mig själv. Jag älskar min gamla schäfer, choklad och "satanistisk skrikmusik". Jag avskyr klänningar, äpplepaj, religion och realityserier. Och just det, jag är född utan vänsterhand.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela