Rabarberkräm - raw & guilt-free
Älskar du rabarberkräm men har, som jag, ingen lust att smälla i dig decilitervis med socker?
Här har du ett (rawfood)recept helt utan socker men fortfarande med den perfekta rabarberkrämsmaken. Satsen kan dubblas eller tripplas eller oändligas, men för att få lika mycket som på bilden till vänster behöver du:
½ dl cashewnötter (jag råkade använda saltade men det gick görbra)
2 dl skivade rabarber
3 st urkärnade dadlar (om du vill ha det ännu sötare är det bara ha i fler)
½ tsk kanel
½ tsk vaniljpulver
Vatten efter önskad konsistens
Mixa först nötterna till ett fint mjöl i matberedare. Släng sedan i resterande ingredienser och mixa till en go kräm.
½ dl cashewnötter (jag råkade använda saltade men det gick görbra)
2 dl skivade rabarber
3 st urkärnade dadlar (om du vill ha det ännu sötare är det bara ha i fler)
½ tsk kanel
½ tsk vaniljpulver
Vatten efter önskad konsistens
Mixa först nötterna till ett fint mjöl i matberedare. Släng sedan i resterande ingredienser och mixa till en go kräm.