Publicerad 2013-08-31 18:30:00 i Bakning, Efterrätter, Low carb, Rawfood,
Ren och skär perfektion. En mycket söt mastig smet med perfekt sälta, doppad i choklad som bokstavligen smälter i munnen. Snickers aint got shit against these babies.
Du behöver:
2 msk socker (rekommenderar ekologiskt rörsocker)
4 msk jordnötssmör
4 msk agavesirap
1 dl jordnötter
½ tsk vaniljpulver
En nypa havssalt (om du har osaltade jordnötter och/eller jordnötssmör kan du vara mer generös)
En halv sats raw chokladsmet, som du finner
här.
Blanda ihop alla ingredienser (förutom chokladen) i en bunke.
Bred ut smeten i en brödform (eller annan rektangulär form) täckt med bakplåtspapper. Ställ högst upp i frysen i ca 1 timme. Blanda ihop chokladen i en bredbottnad skål (så du får plats att doppa ner bitarna) då det är 5 minuter kvar. Ta ut och skär i bitar, i mindre munsbitar eller i "snickersstorlek".
Doppa en bit i taget i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt den rinna av en kort stund på gaffeln innan du lägger ned biten på bakplåtspappret igen. Då kokosoljan i chokladen möter den kalla smeten stelnar den nämligen fort. Om du vill ha ett extra tjockt täcke av choklad rekommenderar jag att du gör en större sats choklad, doppar bitarna en gång, ställer in i frysen ett par minuter och doppar dem igen.
Nu har du två val. Antingen förvarar du dina underverk i frysen så att de får den där härliga snickersglass-konsistensen
eller så ställer du in dem i frysen en kort stund och sedan flyttar över dem till kylen för en lite mjukare kladdigare konsistens. Vad du än väljer så kommer du inte bli besviken.